Miért a Baloghplast?

 

Üdvözöljük leendő ügyfeleink körében!


A Baloghplast Kft 1993-ban alakult családi vállalkozás, de Balogh György kisiparos néven gyökerei a rendszerváltás előttig nyúlnak vissza. Alapvetően két, egymással összefüggő főtevékenységünk van: szerszámkészítés és műanyag-feldolgozás. A kor színvonalán álló, minden igényt kielégítő háztartási-, ipari-, és egészségügyi fröccsöntött műanyag termékek gyártását végezzük. „Ötletéből nálunk valóság lesz!” - ez az ajánlat olvasható honlapunkon, mely hűen tükrözi erősségünket: a vevő termék elképzelését mi továbbfejlesztjük, termelő szerszámot készítünk hozzá és le is gyártjuk igény szerint. Piaci előny a költséghatékonyság mely egyrészt a tervezéstől-kivitelezésig tartó komplett szolgáltatásból adódik, másrészt az évek során felgyűlt termelési tapasztalat támogatja.

A tevékenység vevőkör alapján három fő csoportra osztható:

  • Egyrészt nemzetközi és hazai cégek ipari termékeinek beszállítói vagyunk. Egyik legnagyobb vevőnk a GE Hungary Kft, melynek 1996 óta vagyunk partnerei. Többféle vízmelegítő alkatrészt gyártunk továbbá a Hajdúsági Iparműveknek, ezen kívül a TEVA Zrt-től is kapunk visszatérő megrendeléseket évek óta.
  • Vevőink második csoportja kihasználja az általunk biztosított komplett szolgáltatást. Így több francia és német cégnek fejlesztünk folyamatosan egészségügyi és ipari termékeket. Ezen vevők értékelik, hogy mindent egy helyen kapnak meg: a termék optimalizációtól a termék előállításon keresztül akár a szükséges feliratozást, összeszerelést és csomagolást is szívesen vállaljuk.
  • Tevékenységünk harmadik nagy csoportja saját fröccsöntött termékek gyártása, például mikrobúra, ételtárolók és ételhordozó dobozok, hűtődobozok, poharak és egyéb háztartási aprócikkek, melyeket külföldi és belföldi nagykereskedőknek ajánljuk.

Telephelyünkön külön szerszámkészítő és műanyagfröccsöntő üzem került kialakításra. A szerszámkészítéshez rendelkezünk modern CNC marókkal, CNC esztergával és CNC szikraforgácsolóval melyek nélkülözhetetlenek a gyors, precíziós munkavégzéshez. Fröccsüzemünk 10 darab, 15 és 200 tonna közötti gépével pedig kellő kapacitásunk van a vevői igényekhez történő rugalmas és gyors alkalmazkodáshoz. Műanyag termék fröccsöntést 400 grammos súlyig tudunk vállalni.


A közelmúltban új gépek kerültek beszerzésre a pontosabb és költséghatékonyabb munkavégzés érdekében. 2012-ben érkezett egy Haitian Mars ECO 1600-540 típusú fröccsöntő gép, 2014-ben pedig egy Haitian Mars MA 1200 II/370 továbbá egy Haitian Mars MA 600 II/130 Eco fröccsöntő gép, továbbá 2017-ben újabb Haitian Mars II Eco 2000/700/B50. Egyúttal a szerszámüzemben beüzemelésre került egy új Optimum F150 TC 3 tengelyes CNC megmunkálóközpont.

A termék és szerszámtervezést Solid Edge CAM rendszeren végezzük és NX CAM rendszer segíti a szerszámkészítést.

A vezetőségünk elkötelezett a minőség iránt, mely a 2008 óta működő, TÜV Rheinland Intercert által auditált ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer bevezetésével
beépült a napi működésbe.